GenelKişisel Bakım

Jojoba Yağının Faydaları Nelerdir?

Antialerjen, antibakteriyel, iltihap giderici özellikleriyle bilinen jojoba yağı hem saç derisinde hem de ciltte oluşan sivilce, akne gibi sorunlar giderilebiliyor.

Doymamış yağ asitleri bakımından oldukça zengin olan jojoba yağı, kozmetik ürünlerinde sıklıkla kullanılan bir yağdır. Saç ve cilt bakım maskelerinde, uygulamalarında diğer yağlarla birlikte jojoba yağının da kullanımı öneriliyor. Her hangi bir saç ya da cilt sorununda veya saçı, cildi beslemek, nemlendirmek istendiğinde avuç içine bir miktar jojoba yağı alınarak bu şekilde masaj yapılıyor.

Jojoba Yağının Cilde Faydaları

  • Cildi temizler ve makyaj kalıntılarından arındırır.
  • Cildi nemlendirir ve besler.
  • Antialerjen içeriğiyle ciltteki sivilce ve akneleri giderir.
  • Yaşlanma belirtisi olan kırışıklıkları giderir, yenilerinin oluşmasını önler.
  • Cildin yağ dengesini korur.
  • Ciltte yanma, kuruma ve dökülmeyi önler.
  • Cilde esneklik kazandırır.
  • Hamilelikte ve kilo alıp verme dönemlerinde oluşan göbek, kalça, basen, göğüs çatlaklarını önler.
  • Düzenli olarak jojoba yağı ile masaj yapılan bölgelerde selülit oluşumu engellenir.
  • Ayak kremi şeklinde ayaklara sürüldüğünde ayak kokusunu ve terlemesini önler.

Jojoba Yağının Saça Faydaları

  • Saç derisini nemlendirir ve besler. Bu sayede kepek oluşumu engellenir.
  • Saçların daha hızlı uzamasına yardım eder.
  • Yeni saç oluşumunu destekler.
  • Saçların kırılmasını önler.
  • Saça daha canlı ve yumuşak bir görünüm kazandırır.

Bıldırcın Yumurtasının Faydaları

En Doğal Güzellik Ürünü: Deniz Tuzu

Etiketler

İlişkili İçerik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close